Lika enkelt som att vara anställd, dubbelt så lönsamt.

Ring ossMaila oss

MONEYBEAR - VAD GÖR VI?

Vi hjälper dig att optimera både ditt företagande och ditt ägande

Med 18 år i bagaget med att förvalta, planera och administrera företags och privatpersoners ekonomi och nästan lika många år inom drift av bolag som bl.a VD, fondbolagschef, ekonomichef, finanschef, controller, revisor, entreprenör mm skapades iden med Moneybear, en tjänst anpassad för att göra livet enklare och lönsammare för enmansbolag.

Moneybear är ingen redovisningsbyrå i traditionell bemärkelse. Bokföring, bokslut, deklarationer osv är hygienfaktorer i små bolag, Det ska skötas och göras rätt men har förutom det ingen avgörande betydelse.

De ekonomiska fördelarna med eget bolag är uppenbara men den administrativa belastningen och det ansvar som följer med bolaget kan ofta vara betungande. Moneybears tjänst för små bolag tar hand om allt från bokföring till finansiella

ägarplanering och förvaltning av kapital. Det är inom de två senare områdena Moneybear kan göra stor skillnad!

Att göra det lika enkelt som att vara anställd gör att Moneybears tjänst, ekonomiskt sätt, är ett fantastiskt mycket bättre alternativ än de tjänster som finns för ”fakturera utan företag”, tex Frilansfinans, Cool Company m.fl. Detta gäller framförallt när månadsfaktureringen överstiger 50.000 per månad.

Nuvarande kunder hos Moneybear är inom olika yrken, t.ex. IT-konsulter, Managementkonsulter, Läkare, Byggkonsulter, Organisationskonsulter, tapetserare, elektriker. Den gemensamma nämnaren är att alla är enmansbolag där bolaget bara är en paketering av personen och den kompetens och tjänst han/hon säljer.

En bra sammanfattning är ett citat från en Moneybearkund:

 Det är skönt att nu kunna sluta leka företagare och istället bara fokusera på att tjäna pengar på det jag kan och vill istället, jag ägnar hellre min fritid åt fiske än att sköta all administration från mitt bolag  

Kjell 67 år, pensionär men fullt aktiv i eget bolag

 Att kunna erbjuda ett abonnemang som hjälper enmansbolag med allt från löpande bokföring, finansiell planering och kapitalförvaltning känns väldigt spännande! 

Torbjörn Walter Erixon CEO Moneybear Capital AB