Lika enkelt som att vara anställd, dubbelt så lönsamt.

Ring ossMaila oss

Pengar som växer

Smart förvaltning av pension och kapital med rätt riskniv

Hög avkastning och ingen risk, hur svårt kan det vara?  ”Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet” (Farbror Barbro). Det stämmer ganska bra om översätter det till att få pengar att växa. Förväntar man sig att pengarna ska växa mycket och snabbt måste man också vara beredd på att de kan sjunka mycket och snabbt, det finns inga genvägar. Detta samband gäller alltid, alldeles oavsett vad offensiva säljare i finansbranschen säger!

Moneybear tjänst syftar framförallt till att med utgångspunkt från förutsättningars skapa inriktningar på förvaltningen som stämmer överens med dina förväntningar både när det gäller positiv och negativ avkastning.

”Ok, jag gör det enkelt. Jag har valt en billig indexfond” Det enda man med säkerhet vet är att den är billig. Har du valt rätt index så blir det ju fantastiskt! Om det däremot visar sig att det valda indexet minskar i värde med t.ex. 40% kanske den låga avgiften ger lindrigt med plåster på såren…. Storleken har betydelse! Att bara välja förvaltning med utgångspunkt från avgiften är inte alltid en lyckad metod.

Försäkringsinventering

Ett bra exempel på kostnader Moneybear hjälper till med att se över är för olika försäkringslösningar (ej sakförsäkringar). Ofta finns en kostnad i själva ”skalet”, försäkringen, som i många fall inte ger något bidrag till avkastning utan är en ren kostnad. Den typen av försäkringar hjälper vi till att flytta till något annat försäkringsbolag med lägre avgifter och eller bättre förutsättningar för förvaltningen i försäkringen.

Eftersom det är ett nära samband mellan bolaget och ägaren hjälper Moneybear även till med att formulera avkastningsmål och förväntad risk i det privata sparandet men även valet av plattform, investeringssparkonto, kapitalförsäkring, ”naken” depå osv.

Några snabba

  • Låt Moneybear se över ditt pensionssparande – mycket pengar att tjäna
  • Låt Moneybear hjälpa dig att förstå risk vs avkastning – mycket pengar att spara
  • Låt Moneybear hjälpa dig se över förvaltningen i pensioner – mycket pengar att tjäna
  • Låt Moneybear hjälpa dig att sätta upp privat sparande – mycket pengar att tjäna
  • Låt Moneybear hjälpa dig att sätta upp sparande i bolag alt pensionsförsäkring – Mycket pengar att spara och tjäna
Våra tjänster

Se våra andra tjänster

Optimerat ägande

Tusenlappar att tjäna på rätt företagsstruktur och planering.

Läs mer

Stabil bokföring

Rätt bokat , i rätt tid - minimera din administrativa ångest.

Läs mer